У Галичі відбулося відкриття персональної виставки художника Олега Надольського «ПРОСТІР І ЧАС»

 

«Воістину, мистецтво укладено в природі; хто вміє виявити його, той володіє ним»

Альбрехт Дюрер

7 грудня 2021 року у Картинній галереї Національного заповідника «Давній Галич» було презентовано персональну  виставку молодого художника Олега Надольського.

Митець, уродженець Прикарпаття, народився 20 вересня 1997 року. Вибір професії для Олега Надольського був очевидним, тому протягом 2015-2020 років він навчався у Прикарпатському університеті ім. В.Стефаника за спеціальністю «Образотворче і декоративно-прикладне мистецтво».

Пан Олег любить малювати по своєму баченню та створювати стилізовані роботи (малярство, рисунок, живопис, графіка). Попри доволі молодий вік, митець досить «продуктивний» та цілеспрямований. Виставка у Галичі – це вже третя експозиція робіт. Персональні виставки: «Стежиною барв», пейзаж. (м. Івано-Франківськ, Ратуша краєзнавчий музей. 11.08.2021 р.); «Відзеркальний тон», портрет (м. Івано-Франківськ, Бастіон. 08.09.2021).

Молодий художник пробує реалізувати себе в різних мистецьких напрямках. Зокрема, до Галича він привіз виставку «Простір і час», що є зібранням неймовірних пейзажів, які заворожують спостерігача кольорами лісу, формами природи та неймовірними краєвидами зимових Карпат. Як зізнається сам художник, особливістю його творів є те, що він створює їх виключно зі своєї уваги та творчого мислення.

Виставка пройшла в дружній атмосфері. Вітальне слово мав заступник в.о. генерального директора з наукової роботи, к.і.н. Семен Омельянович Побуцький, а також щирі слова підтримки та вдячності були сказані мамою митця, пані Галиною Миколаївною Надольською.

Серед перших поціновувачів мистецтва були працівники заповідника та учні Галицького ліцею ім. Ярослава Осмомисла, які саме таким чином провели урок образотворчого мистецтва.

Дирекція та колектив Національного заповідника щиро бажає художнику Олегу Надольському творчої наснаги, а всіх поціновувачів мистецтва запрошуємо відвідати виставку і підтримати молодого українського митця.

Ірина Стасюк

Експедиції

Експедиції

У 2000 р. в Національному заповіднику «Давній Галич» була створена Комплексна науково-дослідна експе...

28 бер. 2011 Hits:13659

Архітектура

Галицький замок

Визначний історик, один з дослідників давнього Галича А. Петрушевич навіть вважав, що на Замковій го...

05 квіт. 2011 Hits:23426

Костел кармелітів

Під час війни 1655 р. костел та будівлі монастиря були зруйновані й запустіли. Фундатором відбудови ...

02 квіт. 2011 Hits:9367

Церква Різдва Христового

Нікому з дослідників ще не поталанило встановити дати побудови церкви, хоча наукові пошуки тривають ...

02 квіт. 2011 Hits:10652