Кожен залишає тут часточку своєї душі

Завершився пленер, присвячений 1115-ій річниці Галича

Дев’ять митців, серед них і досвідчені, члени Національної спілки художників України, і зовсім молоді, впродовж тижня працювали на наших теренах, творили мистецтво. Художники Михайло Дейнега, Олег Замора, Микола Кочержук, Богдан Кузів, Федір Матейчук, Михайло Тимчук, Михайло Юсип’юк з Івано-Франківська, Василь Красьоха з Надвірної, Владислав Козаченко з Харкова відтворювали на полотні неповторні галицькі куточки, прагнули донести до глядача свій внутрішній світ. І навіть попри те, що не завжди сприяла погода, часто моросили осінні дощі, митці малювали, з допомогою пензля і фарб передавали свої враження від побаченого. На картинах – чудова довколишня природа, пам’ятки архітектури, зокрема Успенська церква в Крилосі, Галицький замок, Костел кармелітів у Більшівцях. 10 своїх робіт, які ще пахнуть фарбою, учасники пленеру залишать для Картинної галереї Національного заповідника «Давній Галич», у якій, власне, відкрилася чергова виставка 27 вересня.
Генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» Олександр Береговський озвучив свою мрію про спорудження в Галичі сучасного мистецького центру, де б демонструвалися картини не тільки вітчизняних митців, але й зарубіжних. Він вручив учасникам пленеру Подяки за популяризацію культурної спадщини. Начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак подякував митцям за їх творчість на прославу рідного краю, подарував каталог «Писанкове Прикарпаття». Голова Галицької РДА Григорій Івасишин висловив сподівання, що пленер буде проводитися щорічно, побажав художникам натхнення у творчості, а нагадуватиме гостям про наше місто фотоальбом Володимира Дідуха «Галич давній і сучасний».
Галичани мають нагоду побачити мистецькі твори, на створення яких митців надихнула неповторна аура Галича. Як сказав директор Музею мистецтв Прикарпаття Михайло Дейнега, «Кожен з нас залишає тут часточку своєї душі».
Любов Бойко.

Галерея зображень

Експедиції

Експедиції

У 2000 р. в Національному заповіднику «Давній Галич» була створена Комплексна науково-дослідна експе...

28 бер. 2011 Hits:13659

Архітектура

Галицький замок

Визначний історик, один з дослідників давнього Галича А. Петрушевич навіть вважав, що на Замковій го...

05 квіт. 2011 Hits:23426

Костел кармелітів

Під час війни 1655 р. костел та будівлі монастиря були зруйновані й запустіли. Фундатором відбудови ...

02 квіт. 2011 Hits:9367

Церква Різдва Христового

Нікому з дослідників ще не поталанило встановити дати побудови церкви, хоча наукові пошуки тривають ...

02 квіт. 2011 Hits:10652