Президент взяв участь у відкритті нового корпусу лікарні в Галичі

У п’ятницю, 10 лютого, Президент України Петро Порошенко взяв участь у відкритті новозбудованого корпусу Галицької центральної районної лікарні. Звертаючись до присутніх, Глава держави зазначив, що галичани святкують надзвичайну подію. «Галицька центральна лікарня почала будуватись у 1978 році. Кожен Президент обіцяв її добудувати, і лише зараз, коли країна перебуває у дуже непростих умовах, коли ми захищаємо українську землю від російської агресії, коли ми останнє віддаємо на створення наших славетних ЗСУ, вдалося добудувати», – зазначив Президент. «… Ми відкриваємо нову лікарню, проїхали по новій дорозі. Скільки років не будували доріг? Скільки чекали на Прикарпатті, щоб нарешті було відновлено дорожнє господарство?» – підкреслив Глава держави. Президент нагадав, що це результати експерименту, коли понадпланові надходження від митниці спрямовуються на дорожнє будівництво. Ця ініціатива має розповсюджуватися на всю Україну, додав Президент. «Ми побудуємо більше 2 тис. км доріг лише за 2017 рік. І продовжимо ту тенденцію, яку ми мали в 2016 році», – заявив він.

Глава держави підкреслив, що відкриття нового корпусу лікарні стало одним із результатів реалізації програми децентралізації і кошти на лікарню були виділені і з Державного фонду регіонального розвитку, і з Державного та місцевого бюджетів. Об’єднання цих зусиль є надзвичайно важливим, зазначив він. «Важливо також те, що ми будемо робити все для того, щоб обладнати лікарню, аби кожен мешканець славетного Галича мав можливість прийти і скористатись сучасним діагностичним обладнанням, сучасними умовами для пацієнтів», – наголосив Петро Порошенко. «Ми модернізуємо нашу державу, робимо все можливе для того, щоб українці нарешті відчули себе справжньою європейською нацією», – сказав Глава держави.

 

Президент вручив Головному лікарю Любомиру Журавецькому сертифікат на медичне обладнання для ургентної лабораторії: «Впевнений в тому, що це обладнання і ця лабораторія послужать вашій громаді». Головний лікар продемонстрував Главі держави основний корпус, зокрема відділення анестезіології та інтенсивної терапії, оперативний блок, акушерсько-гінекологічне відділення.

 

За матеріалами офіційного веб-сайту Івано-Франківської обласної державної адміністрації                                                Любов Бойко.

Експедиції

Експедиції

У 2000 р. в Національному заповіднику «Давній Галич» була створена Комплексна науково-дослідна експе...

28 бер. 2011 Hits:13658

Архітектура

Галицький замок

Визначний історик, один з дослідників давнього Галича А. Петрушевич навіть вважав, що на Замковій го...

05 квіт. 2011 Hits:23426

Костел кармелітів

Під час війни 1655 р. костел та будівлі монастиря були зруйновані й запустіли. Фундатором відбудови ...

02 квіт. 2011 Hits:9367

Церква Різдва Христового

Нікому з дослідників ще не поталанило встановити дати побудови церкви, хоча наукові пошуки тривають ...

02 квіт. 2011 Hits:10652