Вшанування героїв України

23 травня, у День героїв, вулицями  м. Галича пройшла  пам’ятна хода, яка завершилась вічем біля каплиці жертв комуністичного терору. Біля місць вшанування відомих галичан хода зупинялась і  учні розповідали про наших героїв, зокрема курінного УПА Володимира Чав’яка – «Чорноти» та керівника окружної Служби Безпеки ОУН Олексія Юрчишина – «Хміля», який загинув разом із галичанкою Ніною Вівчаренко у колодіївському лісі на Тисмениччині.  Згадали галичани цього дня і прикарпатців - героїв Небесної сотні та вояків, уродженців Галицького району, які загинули в АТО.

Біля каплиці священики греко-католицької та православної церков відправили панахиду. Представники влади і діти поклали квіти і запалили свічі. Усе було урочисто і піднесено, адже на вічі було багато молоді і саме до них зверталися виступаючі, згадуючи про минулі часи і наших славних попередників: княжих воїв, козаків, січових стрільців, українських повстанців, воїнів АТО. Усі вони – наші герої, яких ми маємо пам’ятати і вшановувати завжди.

В урочистій ході взяли участь учні та вчителі галицьких шкіл та гімназії, представники влади і громадських організацій, співробітники Національного заповідника «Давній Галич».

 

Іван ДРАБЧУК

Галерея зображень

back to top